Afspraak

Behandeling

De orthodontische behandeling

Alle informatie (het gesprek, het gebitsmodel, de kleuren- en röntgenfoto's) wordt bestudeerd door de orthodontist. Op grond daarvan wordt een diagnose gesteld en een behandelplan gemaakt. Als de orthodontist het behandelplan heeft gemaakt krijgt u uitleg over de actieve behandeling: de te gebruiken beugel(s), de te verwachten behandelduur, een kostenbegroting en de huisregels omtrent afspraken en betalingen. Als men akkoord gaat met het behandelplan en het ondertekent retourneert, kan de behandeling beginnen. Omdat wij na- en bijscholing heel belangrijk vinden, zullen behandelingen altijd worden uitgevoerd volgens de nieuwste (wetenschappelijk bewezen) inzichten en werken wij met geavanceerde apparatuur. De infectiepreventie in onze orthodontiepraktijk voldoet aan alle geldende richtlijnen.

Hoelang duurt een orthodontische behandeling?

Gemiddeld duurt een actieve orthodontische behandeling zo'n twee jaar. Echter, de duur en het resultaat van een behandeling zijn afhankelijk van factoren zoals groei, aanpassingsvermogen, doorzettingsvermogen en medewerking van de patiënt. Als de patiënt zich niet altijd aan de afspraak houdt, duurt de behandeling vanzelfsprekend langer. Bovendien verschilt de reactie van gebit, kaken en mondspieren op de beugelbehandeling per patiënt.

Belangrijk!

Enkele voorwaarden zijn erg belangrijk om de orthodontische behandeling te laten slagen:

(klik hier voor de instructie) en spoel dagelijks volgens voorschrift met een fluoride oplossing. Een recept hiervoor wordt meegegeven.

Soorten beugels

Kijk hier voor een overzicht per beugel

Na de behandeling volgt een retentieperiode, in deze periode volgen we de patiënt nog minstens een jaar. Deze periode is bedoeld om het behaalde resultaat stabiel te houden.

De retentieperiode

Na de actieve behandeling wordt de vastzittende beugel verwijderd. Om het eindresultaat van
de behandeling te stabiliseren wordt retentie-apparatuur geplaatst om de bereikte situatie te handhaven.
Uitneembare retentie-apparatuur kan op termijn (geleidelijk) worden verminderd.
Vaste retentie-apparatuur (spalk) wordt meestal zo lang mogelijk gehandhaafd.

 

Orthodondist Hilversum P.C. Wering Uitneembare retentie-apparatuur
CC-draad
Orthodondist Hilversum P.C. Wering Vaste retentie-apparatuur (spalk)
Vaste retentie-apparatuur (spalk)
menu