Wernerlaan 1, 1213 AR Hilversum
T 035 - 623 32 30 | info@ortho-hilversum.nl
Check HIER je gemaakte afspraak bellen
Beugel en Vakantie

Terug naar infobladen

Zelfs als jij luiert, blijft je beugel aan het werk!
Denk eraan dat er niets gebeurt als losse beugels alleen ‘s nachts worden gedragen: je gaat niet vooruit en niet achteruit. Maar als de beugels ook ‘s nachts vergeten worden, dan moeten we na de vakantie weer opnieuw beginnen! Bovendien: door de beugel niet te dragen, zal deze al snel niet meer passen. Verzorging van je gebit blijft belangrijk, vergeet dus niet je tandenborstel. Draag je een vaste beugel: ook de fluoride-oplossing en een extra doosje wax (was)/elastieken meenemen. Hieronder staan wat oplossingen voor als er zich problemen voordoen.

Gebroken uitneembare beugel
Breekt een stukje plastic af of breekt een draadje, probeer dan vooral de beugel toch te blijven dragen. Als dat echt niet gaat, dan is dat niet anders. Bewaar de stukken, we kunnen ze misschien nog gebruiken voor reparatie.

Gebroken draad
Wanneer de draad gebroken is, deze laten zitten als er geen klachten zijn. Steekt de draad uit en voelt het scherp, dan kan je voorzichtig met een nagelschaartje het scherpe stukje wegknippen.

Los slotje
Een los slotje dat op de tand was geplakt, bij last wax erop doen. Als er naar de tand waar het slotje op zat een elastiekje ging, dan alle elastiekjes uitlaten totdat het weer is vastgezet. Wanneer je er geen last van hebt, kun je het losse slotje gewoon laten zitten. Het schuift dan misschien wel wat, maar dat is niet erg.

Los bandje / buisje
Als een bandje of een buisje los zit en last geeft, probeer dan of een orthodontist of tandarts dit weer (tijdelijk) kan vastzetten. Lukt dit niet en je hebt er erg last van, maak dan het bandje of buisje voorzichtig los en bewaar het om de volgende keer mee te nemen.Wanneer aan het losse bandje/buisje een elastiekje vasthaakt, dan alle elastiekjes uitlaten totdat het bandje/buisje weer is vastgezet. Zit er aan het bandje een buitenboordbeugel, dan moet deze natuurlijk worden uitgelaten. Als het bandje/buisje eraf is dan kan een eventueel los draadeinde vlak achter het bandje of slotje worden afgeknipt.

 


 

Download hier deze informatie    |    Terug naar infobladen

 

menu Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl