Wernerlaan 1, 1213 AR Hilversum
T 035 - 623 32 30 | info@ortho-hilversum.nl
EHBO

Problemen met de beugel

Als er problemen met de beugel zijn, wacht dan niet tot de volgende afspraak maar neem telefonisch contact op met de praktijk. Is de praktijk dicht (weekend of vakantie), volg dan de aanwijzingen op het antwoordapparaat op. Misschien kunnen onderstaande tips je helpen:


Uitneembare beugel

Breekt er een stukje plastic af of breekt een draadje, probeer dan vooral de beugel tóch te blijven dragen. Als dat echt niet gaat, dan is dat jammer. Bewaar de kapotte delen, we kunnen ze misschien nog gebruiken voor de reparatie. Neem voor de zekerheid altijd de gebitsmodellen mee. Indien nodig kunnen we de beugel met model direct opsturen naar onze tandtechnieker, zodat deze zo snel mogelijk weer goed kan worden gedragen.

 

Slotjesbeugel

- Gebroken draad
Als de draad (of boog) is gebroken en hij prikt in je wang, bel ons dan direct om een afspraak te maken; wij helpen je zo snel mogelijk. Als wij niet te bereiken zijn, probeer dan op meerdere plaatsen de draad/boog door te knippen en trek deze voorzichtig uit de slotjes. Maak alsnog een afspraak om het snel te herstellen.

- Los slotje
Zodra er een slotje (een bracket) los zit, neem direct contact op met de praktijk. Wanneer wij niet bereikbaar zijn, is dit niet direct een reden om contact op te nemen met de spoed/weekenddienst. Natuurlijk wel als je er veel last van hebt.

 

- Los bandje / ringetje
Als een bandje los zit en last geeft als je met vakantie bent, probeer dan of een orthodontist het weer (tijdelijk) vast kan zetten. Lukt dit niet en heb je er erg veel last van, maak het bandje dan voorzichtig los en bewaar het om het de volgende keer mee te nemen. Als aan het losse bandje een elastiekje vastgemaakt moet worden, laat dan de elastiekjes uit totdat het bandje weer is vastgezet. Zit er aan het bandje een buitenboordbeugel, dan moet die natuurlijk worden uitgelaten. Als het bandje eraf is, dan kan een eventueel los draadeinde vlak achter het bandje of slotje worden afgeknipt.

 

 

Problemen met de apparatuur in de vakantieperiode

-Gebroken uitneembare beugel

Breekt een stukje plastic af of breekt een draadje, probeer dan vooral de beugel toch te blijven dragen. Als dat echt niet gaat, dan is dat niet anders. Bewaar de stukken, we kunnen ze misschien nog gebruiken voor reparatie.

 

-Gebroken draad/boog

Wanneer de draad gebroken is, deze laten zitten als er geen klachten zijn. Steekt de draad uit en voelt het scherp, dan kan je voorzichtig met een nagelschaartje het scherpe stukje wegknippen.

 

-Los slotje

Een los slotje dat op de tand was geplakt, bij last wax erop doen. Als er naar de tand waar het slotje op zat een elastiekje ging, dan alle elastiekjes uitlaten totdat het weer is vastgezet. Wanneer je er geen last van hebt, kun je het losse slotje gewoon laten zitten. Het schuift dan misschien wel wat, maar dat is niet erg.

 

-Los bandje / buisje

Als een bandje of een buisje los zit en last geeft, probeer dan of een orthodontist of tandarts dit weer (tijdelijk) kan vastzetten. Lukt dit niet en je hebt er erg last van, maak dan het bandje of buisje voorzichtig los en bewaar het om de volgende keer mee te nemen.Wanneer aan het losse bandje/buisje een elastiekje vasthaakt, dan alle elastiekjes uitlaten totdat het bandje/buisje weer is vastgezet. Zit er aan het bandje een buitenboordbeugel, dan moet deze natuurlijk worden uitgelaten. Als het bandje/buisje eraf is dan kan een eventueel los draadeinde vlak achter het bandje of slotje worden afgeknipt.

Zie voor meer informatie:

Spoeddienst

bellen menu Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl