Wernerlaan 1, 1213 AR Hilversum
T 035 - 623 32 30 | info@ortho-hilversum.nl
Check HIER je gemaakte afspraak bellen
Separeren


Terug naar infobladen

De volgende afspraak van u/uw kind betreft een “lange afspraak.” Tijdens deze afspraak worden er om de kiezen bandjes (ringetjes) geplaatst als onderdeel van de beugel.

Om ringetjes te kunnen plaatsen, is het noodzakelijk om ruimte te hebben tussen de kiezen. Deze ruimte ontstaat doordat we een elastiekje tussen de kiezen plaatsen. Dit wordt separeren genoemd.

 

Door deze elastiekjes worden de kiezen een beetje uit elkaar geduwd. U/je kunt gewoon eten, drinken en poetsen. Let er wel op dat het elastiekje op zijn plaats blijft zitten.

Valt er een elastiekje tussenuit, kom dan één dag voordat de beugel geplaatst wordt even langs voor een nieuw elastiekje. Zonder deze ruimte kunnen wij namelijk geen bandje, dus ook geen beugel plaatsen.

 

Voor een nieuw elastiekje kun je zonder afspraak langskomen tussen 8.15 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.00 uur, maar meldt u wel even bij de balie. Op vrijdag kunt u alleen 's morgens tussen 8.15 - 11.30 uur langskomen.

 

Pijn

De kiezen kunnen wat gevoeliger worden, maar dit gaat doorgaans snel over. Wanneer de kiezen erg gevoelig zijn, is het raadzaam een half uur vóór het eten een pijnstiller (bijv. paracetamol) te nemen, zodat het eten prettiger is.  Daarna verdwijnt de last meestal vanzelf.

 

De volgende afspraak van uw kind

Omdat wij een rustige werksfeer en een optimale interactie tussen uw kind en de behandelaar willen creëren tijdens het plaatsen van de beugel, vragen wij u als ouder om tijdens de “lange afspraak” in de wachtkamer plaats te nemen.

 

Zodra de behandeling is afgerond, wordt u naar binnengeroepen, zodat u bij de uitleg over de beugel aanwezig kunt zijn.

 

 

 Samenvatting

 

 


 

Download hier deze informatie    |    Terug naar infobladen

 

 

 

menu Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl