Orthodontie voor Volwassenen

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is orthodontie bij volwassen heel goed mogelijk. De vraag hiernaar is door de komst van nieuwe behandeltechnieken sterk toegenomen.

Vaak wordt er voor een beugel of aligner (Invisalign)gekozen omwille van de esthetiek, een net gebit ziet er verzorgd uit. Echter kan een beugel ook nodig zijn ter voorbereiding op gebitsherstel, bijvoorbeeld bij gebitsslijtage of bij het verlies van tanden en kiezen.

De beugel maakt optimaal herstel mogelijk. Daarnaast komt een beugel de levensduur van het gebit ten goede en wordt het gebit ook makkelijk reinigbaar.

Specialisten

Bij volwassenen starten wij in complexere situaties een multidisciplinaire behandeling, waarbij wij samenwerken met andere specialisten binnen de tandheelkunde zoals de kaakchirurg of de implantoloog, zodat u het beste eindresultaat krijgt.

Invisalign – Onopvallende beugels voor volwassenen

Voor volwassenen hebben wij speciale minder zichtbare behandelmethoden. Zo kunnen wij u de witte keramische slotjes bieden. Deze slotjes vallen minder op dan de standaard metalen slotjes beugel.

Steeds populairder wordt tegenwoordig de toepassing van de Invisalign aligners of hoesjes. Naast het betere comfort zal bijna niemand zien dat u uw tanden recht laat zetten.