Wernerlaan 1, 1213 AR Hilversum
T 035 - 623 32 30 | info@ortho-hilversum.nl
Check HIER je gemaakte afspraak bellen
Retentie

Terug naar infobladen

De belangrijkste fase begint nu: mooi houden!Retentiedraad

Vandaag hebben we de orthodontische apparatuur bij u, uw zoon of dochter verwijderd. Nu de apparatuur is verwijderd kan het tandvlees wat gevoelig en rood zijn met mogelijk een lichte bloeding. Dit komt vaak voor en verdwijnt meestal vanzelf na een aantal dagen. Er is een gecementeerde retainer geplaatst om de stand van de tanden te handhaven. Het is het beste om deze draad zo lang mogelijk te laten zitten. Bel ons zo spoedig mogelijk voor een afspraak indien u of uw kind problemen heeft met het draadje, of wanneer er iets los gaat zitten. Wees gewaarschuwd wanneer er een stukje cement/lijm vanaf komt.

Indien het draadje los komt, kan de stand van de tanden snel veranderen. Zeker als de beugel er nèt uit is, is het erg belangrijk om het draadje zo snel mogelijk weer vast laten zetten.

Wanneer het draadje volledig loskomt, moet u dit draadje voorzichtig bewaren (niet verbuigen) in een enveloppe en meenemen naar de afspraak, zodat wij deze kunnen terugplaatsen. Dit draadje wordt speciaal op een gipsmodel door de tandtechnieker gebogen. De gebitsmodellen die wij meegeven aan het eind van de behandeling moeten dan ook goed bewaard worden. Wij hebben extra tijd nodig (een langere afspraak) om de draad weer vast te zetten! Daarom graag vooraf melden.

Ook na het verwijderen van de slotjesbeugel blijft het verzorgen van het gebit erg belangrijk. Door het plaatsen van een retainer achter de tanden, is het noodzakelijk om een tandenstoker of speciaal flossdraad te gebruiken om ook daar de tanden goed te reinigen.

 Samenvatting

 

 


 

Download hier deze informatie    |    Terug naar infobladen

 

menu Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl