Over ons

De praktijk

In onze orthodontistenpraktijk aan de Wernerlaan 1 in Hilversum houden we ons uitsluitend bezig met orthodontische zorg op maat in een vriendelijke, moderne en professionele omgeving voor zowel kinderen als volwassenen.

In de praktijk behandelen we veel kinderen met onregelmatige of scheefstaande tanden of bijvoorbeeld een grote overbeet. Een gecorrigeerd gebit levert een goede kauwfunctie en is beter schoon te houden waarbij de kans op gaatjes wordt verminderd. Tevens geeft een gecorrigeerd gebit het uiterlijk een positieve uitstraling waarbij vaak het zelfvertrouwen toeneemt.

Voor volwassenen kan een orthodontische behandeling ook zinvol en gewenst zijn. Bij volwassenen is het uiterlijk van de beugel extra belangrijk. De orthodontist kan informatie geven over de mogelijkheden met minder zichtbare beugels zoals keramische brackets en behandelingen met aligners.

Ons streven

Ons doel is orthodontische zorg van hoge kwaliteit te leveren, aangepast aan de wensen van de individuele patiënt. Wij vinden het belangrijk dat patiënten tevreden en blij zijn met zowel het behandelverloop als het behandelresultaat.

Het team

Er werken momenteel drie orthodontisten in de praktijk. Het team bestaat verder nog uit een office manager, een medisch secretaresse, mondhygiënisten en orthodontisch assistenten.

Kwaliteit waarborgen

Orthodontiepraktijk Wering is ISO 9001 gecertificeerd en werkt continu aan verbeteringen in zowel de organisatie als in de behandeltechnische resultaten.
  • Alle orthodontisten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de beroepsgroep NVVO.
  • Alle ortho-assistenten zijn gediplomeerd, nemen deel aan nascholingsactiviteiten en worden regelmatig gemonitord door interne en externe audits
  • In de praktijk wordt gewerkt met taakdelegatie. Dat betekent dat een deel van de taken van de orthodontist worden overgenomen door de mondhygiënisten en de orthodontisch praktijkmedewerkers. De mondhygiënisten en de orthodontisch praktijkmedewerkers zijn hiervoor intern- en extern opgeleid en daarna bekwaam en bevoegd verklaard. Zij werken altijd in opdracht van de orthodontist, waarbij de orthodontist altijd eindverantwoordelijk blijft voor alle uitgevoerde handelingen".

De orthodontist

Veelgestelde vragen over de orthodontist en het verschil tussen een behandeling bij een orthodontist en een tandarts die orthodontische behandelingen uitvoert.

Een orthodontist is een tandarts die na de studie tandheelkunde, zich gespecialiseerd in de orthodontie (gebitsregulatie). Een orthodontist wordt ook wel een ‘beugeltandarts’ genoemd. Orthodontisten werken uitsluitend met beugels en houden zich niet bezig met reguliere tandheelkunde zoals het vullen van gaatjes of het maken van kunstgebitten.

Een orthodontist en een tandarts (die zich toelegt op orthodontie) mogen beiden beugelbehandelingen uitvoeren. Een orthodontist heeft een meer uitgebreide opleiding gehad dan een tandarts. Een opleiding tot tandarts vereist minimaal 6 jaar, een orthodontist studeert nog 4 jaar verder om zich te specialiseren.

Deze opleiding is fulltime en wordt aan de universiteit gegeven. Na de opleiding word je in het specialistenregister voor orthodontisten ingeschreven.

Daarnaast moeten orthodontisten – voor de verplichte registratie in het specialistenregister – voldoen aan aanvullende kwaliteitseisen. Pas dan mag je je orthodontist noemen.

De orthodontist kijkt eerst hoe de gebitssituatie en de gebitsontwikkeling is, zoals bijv. de stand van tanden en kiezen en de kaken ten opzichte van elkaar. Soms ben je nog te jong voor een beugel. Als je wel aan een beugel toe bent, moet je happen in pasta met een zachte pepermuntsmaak.

Ook maakt de orthodontist röntgenfoto’s en gewone foto’s van je gebit. Als de orthodontist precies weet welke beugel het beste voor je is, wordt er een behandelvoorstel met kostenbegroting gemaakt. Een beugel wordt gemiddeld iedere 6 weken tot 2 maanden gecontroleerd. Een orthodontische behandeling duurt gemiddeld twee jaar.

Echter, de duur en het resultaat van een behandeling zijn afhankelijk van factoren zoals groei, doorzettingsvermogen en medewerking van de patiënt. Bovendien verschilt de reactie van gebit, kaken en mondspieren op de beugelbehandeling per patiënt.

Daarna volgt de retentieperiode om het behaalde resultaat te stabiliseren.

Impressie praktijk